Album met 7 zeefdrukken in kleur van Marcel-Louis Baugniet

Sold

Marcel-Louis Baugniet (België, 1896-1995)

"Polyèdres pluriels", album met 7 zeefdrukken in kleur geprint op velin de Hollande, naar de originele gouaches van Baugniet. In een met blauwe stof bekleed album. Copy nummer 7, gesigneerd met blauwe pen en gedateerd 1981.

45,5 x 37,5 cm

Marcel-Louis Baugniet is een Belgische zeer veelzijdige avant-garde kunstenaar. Naast kunstschilder was hij ook ontwerper van meubelen, theaterkostuums, affiches, decors, tapijten, ... . Baugniet is echter vooral bekend als constructivistische schilder. Geometrische abstractie en een zacht kleurenpalet kenmerken zijn werk. Hij studeerde aan de Academie voor Schone Kunsten in Brussel samen met Magritte en Delvaux. Daarna daarna trok hij naar Parijs waar hij beïnvloed werd door het kubisme. Hij ontdekte er ook de abstracte kunst en het Russische constructivisme. In 1922 keerde hij terug naar Brussel. Eind jaren '20 legde hij zich toe op de toegepaste kunsten. In zijn meubelontwerpen stond de vorm in dienst van de functie. Hij gebruikte ook heel wat nieuwe materialen zoals verchroomd metaal, mutiplex en nylon. Zijn meubels kenden succes en werden onder meer op Expo 58 tentoon gesteld.

Baugniet was vooral in de jaren '20 actief als avant-garde kunstenaar, maar kreeg toen niet de erkenning die hij verdiende. Pas in de jaren '70, bij de herontdekking van deze vergeten avant-garde, kreeg hij deze erkenning alsnog. Hij bleef schilderen tot het einde van zijn leven.

Meer informatie
Breedte37,5 cm
Hoogte45,5 cm